Hallandsposten

Idel ädel löparadel

Det var en samling idel, ädel löparadel som träffades på Halmstads idrottshistoriska museum på Fattighuset vid Lilla Torg i lördags.

Fem legendarer och SM-medaljörer i IFK Halmstad fick en stund tillsammans i samband med terräng-SM den gångna helgen, de följde tävlingarna på plats, en av dem deltog för övrigt och blev mästare i sin åldersklass nämligen Stig Olsson som numera tävlar för Kvarnsveden. Och det hela avrundades på museet med lite mat och mycket snack.

– Jag tyckte att det skulle vara kul om vi gamla mästarlöpare från 50-talet kunde träffas och minnas, säger John Johansson i IFK. Men jag hade ingen aning om var de bor numera, men jag pratade med Thomas Nilsson och fixade fram adresser till dem.

Fem av de åtta forna SM-medaljörer kom till terräng-SM och träffen. Kvintetten tog en gång i tiden tillsammans i IFK-dressen 27 medaljer. Några av dem när IFK arrangerade terräng-SM förra gången 1956, då för övrigt klubben också vann SM-standaret vilket de fem i allra högsta grad bidrog till. Fortfarande det största som klubben någonsin vunnit.